Un celebru oraş istoric din România ar interzice maşinile în weekenduri

Centrul orașului Brașov ar urma să fie închis pentru circulația mașinilor și lăsat pietonilor, la sfârșit de săptămână, potrivit unui proiect de regulament prezentat marți de conducerea orașului din Transilvania. Măsura planificată are ca scop eliminarea blocajelor de trafic din centrul orașului, la care contribuie și numărul mare de turiști care vizitează orașul în fiecare sfârșit de săptămână. De asemenea, au fost invocate şi motive de mediu pentru măsura planificată, care ar contribui la reducerea poluării aerului. Acesta a fost un obiectiv stabilit de Consiliul Local Brașov atunci când a fost ales.

Conform proiectului supus consultării publice doar rezidenții, ambulanțele, mașinile de poliție, taxiurile și serviciile de curierat, precum și vehiculele care livrează mărfuri către magazine, restaurante și hoteluri ar urma să aibă voie să intre în centrul istoric al Brașovului de vineri până duminică, între orele 18.00-22.00. Potrivit proiectului, persoanele care merg la biserică sau la evenimente care au loc în centrul orașului, pot solicita un permis special în anumite zile.

Potrivit primăriei, planul se bucură de sprijinul publicului, iar pentru a dovedi acest lucru a fost lansată şi o petiție online, care a strâns până marți 3.500 de semnături.
Proiectul de regulament este deschis pentru propuneri până pe 5 februarie și se preconizează că va fi prezentat consiliului municipal la sfârșitul lunii februarie. /vblanka/ctuluc

https://infostart.hu/kulfold/2024/01/18/nevezetes-tortenelmi-varosbol-tiltanak-ki-az-autokat-a-hetvegekre

INFOSTART.HU – 18 ianuarie