Péter Szijjártó a plecat spre Trancarpatia, la Ujhorod, unde se va întâlni cu ministrul de externe al Ucrainei

„Direcţia, Ujhorod, vom avea o zi lungă…”, a scris Péter Szijjártó pe pagina sa de socializare, care va avea o întrevedere luni, în Transcarpatia, cu șeful biroului prezidențial al Ucrainei și cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba.
Péter Szijjártó a scris în postarea sa că vor să îmbunătățească cooperarea dintre Ucraina și Ungaria, respectiv vor face totul pentru a se asigura că comunitatea maghiară din Transcarpatia își recâștigă drepturile anterioare.
După cum a scris recent şi portalul hirado.hu, reprezentanța Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului din Ucraina a primit o scrisoare, scrisă în limba ucraineană, în care Péter Szijjártó a fost amenințat cu moartea.
Sándor Pomozi, general de brigadă, a afirmat atunci că, în opinia și experiența sa, nu este deloc surprinzător faptul că amenințările similare se intensifică înaintea unui eveniment politic de mare amploare./rganciu/lbadiu

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/01/29/karpataljara-indult-szijjarto-peter-ungvaron-talalkozik-az-ukran-kulugyminiszterrel