Am câştigat! Banii ungurilor nu pot fi dați ucrainenilor! (Viktor Orbán)

Viktor Orbán a relatat pe pagina sa de socializare de la Bruxelles despre rezultatele negocierilor care au loc de miercuri seară în cadrul summitului UE.
„Ne-a fost teamă că fondurile UE datorate ungurilor, pe care Comisia Europeană nu ni le-a dat până acum, vor ajunge mai devreme sau mai târziu în Ucraina, și ne era teamă, de asemenea, că vom pune la dispoziţia Ucrainei fonduri pe termen prea lung şi în mod necontrolat. Am primit o ofertă aseară, în această dimineață, și în cele din urmă am negociat un mecanism de control care garantează utilizarea rezonabilă a banilor, și am primit garanția că banii Ungariei nu pot ajunge în Ucraina.
„După o lungă negociere, am acceptat această ofertă”, a anunțat premierul Viktor Orbán într-un videoclip distribuit pe pagina sa de Facebook cu privire la negocierile de la summitul UE de joi.
​”Mă bucur că reacția piețelor și a vieții economice la acest acord este deja pozitivă”, a adăugat premierul.
„Am câştigat! Banii ungurilor nu pot fi dați ucrainenilor! Nu participăm la război, nu trimitem arme şi suntem în continuare de partea păcii!”, a adăugat premierul în videoclipul său distribuit pe Facebook./rganciu/denisse
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/02/01/orban-viktor-kiharcoltuk-a-magyarok-penzet-nem-adhatjak-az-ukranoknak