Parlamentul german a aprobat un buget care prevede un ajutor militar pentru Ucraina de 7,6 miliarde de euro

Parlamentul german a adoptat noul buget al Germaniei pentru 2024 – transmite, vineri, corespondentul Ukrinform la Berlin. Potrivit sursei menţionate, autorităţile germane au promis 7,6 miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina. Această sumă reprezintă 1,6% din bugetul anual al țării, care ar trebui să se ridice la 476,81 miliarde de euro.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat anterior că Berlinul va cheltui aproximativ 7 miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina în acest an. Scholz a făcut declaraţia respectivă după o conversație la telefon cu președintele american, Joe Biden. Dintre țările Uniunii Europene, Germania oferă Ucrainei cel mai mare ajutor militar.

Într-o altă declaraţie, cancelarul Germaniei a subliniat că majoritatea țărilor din blocul comunitar nu fac suficient pentru Ucraina. Zilele trecute, Germania a oferit un nou pachet de ajutor Ucrainei, care a inclus transportoare blindate de trupe, obuze de artilerie și rachete.

Pe de altă parte, problema furnizării de rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, pe care Ucraina le solicită de mult timp, nu a fost încă rezolvată./sdan/cpodea

Agenția de presă UKRINFORM – 2 februarie