Spania anunţă un număr record de turişti străini în 2023

Spania anunţă un număr record de turişti străini în 2023. Peste 85 de milioane au vizitat ţara, în special din Marea Britanie şi din nordul Europei.

Suma cheltuită de ei pe teritoriul iberic este şi ea un record, mai mult de 108 miliarde de euro. Corespondentul Radio România în Spania, Alin Petrică relatează.

Reporter: Până acum, 2019 era considerat anul cel mai bun, însă acum sunt cu 2 milioane de turiști mai mult și suma cheltuită e cu peste 90 de milioane de euro mai mare. Catalonia și Barcelona, în special, a fost destinația preferată. Apoi arhipelagurile Baleare și Canare, toată zona de coastă mediteraneană este și ea în top.

De asemenea, Madridul a fost vizitat de 9,2 milioane de turiști străini. În 2019, turismul a reprezentat 12,8% din PIB-ul Regatului Iberic, cel mai mare nivel de până acum. În plus, pentru prima oară, Spania detronează Franța la acest capitol.

Cifrele avansate de Paris spun că în Hexagon au venit 85 de milioane de turiști străini, însă cifrele finale nu au fost făcute încă publice./mnecula/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 februarie