Sindicatele din sănătate vor avea noi discuții cu autoritățile, în contextul recentelor proteste

Realizator: Cristian Bâcâin – Sindicatele din sănătate vor avea săptămâna viitoare noi discuții cu autoritățile, în contextul recentelor proteste. Ultima întâlnire a conducerii Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” cu ministrul sănătății nu a dus la soluții concrete legate de salarizare, dotări sau deficit de personal. Într-o declarație pentru Radio România Timișoara, vicepreședintele Federației, Magyari Árpád, s-a arătat optimist pentru discuțiile viitoare.
Magyari Árpád: Sigur va fi o majorare de salariu în jur de 20%. Încă nu se știe dacă în etape sau odată. Nu se știe încă dacă va fi diferențiat sau același procent pentru toată lumea. S-a discutat despre achiziția de ambulanțe, care ar fi absolut necesară. S-a mai discutat despre schimbarea legislației. Ne-a mai rugat să zorim un pic managerii, unde e cazul, ca să își facă îmbunătățiri ale sediilor, că bani sunt și pot să ceară, dacă au nevoie.
Realizator: Sindicaliștii de la Ambulanță au declanșat protestul național în noiembrie, însă acțiunile sunt suspendate până după întâlnirea cu premierul, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. În următoarele zile, reprezentanții guvernului vor avea discuții și cu sindicaliștii din Federația „Sanitas”, care au, la rândul lor, o serie de revendicări salariale./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (4 februarie)