Peste 800 de taxiuri din Bucureşti şi din ţară protestează în Piaţa Constituţiei din Capitală

Peste 800 de taxiuri din Bucureşti şi din ţară protestează în continuare în Piaţa Constituţiei din Capitală faţă de ceea ce numesc concurenţa neloială pe care le-o fac serviciile de transport alternativ.

Taximetriştii au o serie de revendicări legate de modificările legislative privind transportul în regim de taxi şi cel de ride-sharing. Protestatarii vor fiscalizarea transportului alternativ în toată ţara, limitarea numărului de maşini care oferă aceste servicii, la fel ca în cazul taximetriei, dar şi eliminarea posibilităţii de închiriere a acestor autoturisme. Remus Nedelcu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi spune că beneficiile de care se bucură serviciile de ride-sharing au redus clientela taximetriei clasice:

Remus Nedelcu: Dorim o ordonanță care să echilibreze ride-sharing-ul sau transportul alternativ cu taximetria. Să aibă și ei același reguli ca și noi sau invers. De exemplu: când vă suiți într-o mașină, nu o să vedeți nicio inscripție pe mașină. Taximetriștii, de exemplu, au un preț stabilit prin lege, preț de pornire, preț pe kilometru. Ei își permit suprataxare, să spun, orelor care sunt de vârf sau să meargă pe bani foarte puțin în orele care sunt ore moarte, sunt cu foarte puțini clienți. Mai dorim licențierea lor, așa cum e și în taximetrie sau noi să nu mai fim licențiați. Sau și limitarea lor.

Realizator: Câteva sute de maşini au fost şi în Piaţa Victoriei din Capitală. O delegaţie a protestatarilor are programată o întâlnire cu reprezentanţii Executivului. Dacă nu le vor fi soluţionate cererile, taximetriştii spun că vor continua protestele, ne-a transmis reporterul RRA Alex Avram./apostelnicu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 februarie