Kremlinul a publicat o versiune în limba rusă a interviului acordat de Putin jurnalistului Carlson

Versiunea completă, care are o durată de peste două ore, a interviului realizat cu președintele rus Vladimir Putin de către jurnalistul american Tucker Carlson a fost postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale a Kremlinului de la Moscova (www.kremlin.ru). În afară de înregistrarea video a interviului, a fost publicată și o transcriere a conversației în limba rusă.
La rândul său, Carlson a postat interviul realizat cu Putin, cu traducere simultană în limba engleză, pe platforma sa video Tucker Carlson Network și pe rețeaua de socializare X. Numărul de vizionări ale înregistrării video de pe rețeaua de socializare X a depășit deja 50 de milioane.
Într-un rezumat al interviului, Carlson a susţinut că discuţia a avut loc pe 6 februarie, la Kremlin. În mai bine de două ore, Putin a răspuns la aproape 60 de întrebări. Principalul subiect al interviului a fost aşa-zisa operațiune specială militară rusă din Ucraina – premisele ei, desfăşurarea și posibilitățile unei reglementări pașnice, precum și relațiile cu Occidentul.
Liderul rus, în mod special, a ţinut să acuze Kievul pentru faptul că a refuzat negocierile de pace cu Rusia, s-a referit la istoria formării statului rus, precum și la relațiile dintre Rusia şi NATO. În plus, Putin a vorbit despre exploziile produse la gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2.
În ajunul interviului, Carlson a declarat, într-o înregistrare video, că a sosit la Moscova pentru a discuta cu Putin și a remarcat că în ultimii doi ani niciun jurnalist din Occident nu i-a luat un interviu președintelui Federației Ruse./vdraguta/ilapadat

(www.rosbalt.ru – 9 februarie)