Vladimir Putin a catalogat Ucraina drept un stat creat în mod artificial în interviul acordat lui Tucker Carlson

RADOR RADIO ROMÂNIA (9 februarie) – În interviul acordat fostului prezentator FOX News Tucker Carlson, președintele Rusiei a reamintit că, în perioada sovietică Ucraina, a primit un număr mare de teritorii, inclusiv în regiunea Mării Negre, care nu au avut niciodată vreo legătură cu ea.
Ucraina în forma sa actuală este un stat creat în mod artificial de către autoritățile sovietice, a afirmat Putin în interviul care a fost făcut public de către jurnalistul american Tucker Carlson, interviu postat pe site-ul jurnalistului.
Putin a discutat cu Carlson despre negocierile de pace cu Ucraina, despre denazificare și despre Elon Musk.
”Avem toate motivele să susţinem că, în mod evident, Ucraina, într-un context bine cunoscut, este un stat creat în mod artificial, creat din dorința lui [Iosif] Stalin”, a spus el.
Putin a atras atenţia că, după cel de-Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit o parte din pământurile care au aparținut Poloniei și altor state învecinate.
”De asemenea, o parte din teritoriile României și Ungariei au fost luate și aceste teritorii au intrat în componenţa Ucrainei sovietice și sunt până în momentul de faţă în componenţa sa”, a menționat liderul rus.
Președintele Federației Ruse a reamintit și istoria formării Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene. Potrivit acestuia, inițial, Ucraina sovietică a primit un număr imens de teritorii, inclusiv în regiunea Mării Negre, care nu au avut niciodată nicio legătură cu ea. Aceste pământuri, care i-au revenit Rusiei, în urma războaielor ruso-turce, se numeau în trecut Novorossia.
„Dar acest fapt nu este unul semnificativ. Important este faptul că [Vladimir] Lenin, fondatorul statului sovietic, a creat Ucraina exact așa cum este ea în momentul de faţă. Și de-a lungul multor decenii, fiind în componenţa fostei URSS, Republica Sovietică Socialistă Ucraineană s-a dezvoltat, iar bolșevicii, de asemenea, din motive necunoscute, s-au angajat într-un proces de ucrainizare. Nu doar pentru faptul că în conducerea fostei Uniuni Sovietice mulţi erau originari din Ucraina, ci în general a existat o astfel de politică care se numea ‘indigenizare’ ”, a spus Putin.
El a explicat că acest fapt este valabil și în cazul altor foste republici sovietice.
”Au fost introduse limbile și culturile naționale, ceea ce, în general, în principiu, evident că nu este ceva rău. Iată în acest mod a fost creată Ucraina sovietică”, a subliniat șeful statului rus.

(Agenţia de presă TASS – 9 februarie)/vdraguta/ilapadat