Tronsonul 4 al autostrăzii A7 Focşani-Buzău va fi deschis circulaţiei în toamnă (Sorin Grindeanu)

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat astăzi că în toamna acestui an se va putea circula pe tronsonul 4 al autostrăzii A7, de la Focşani la Buzău, chiar dacă două dintre loturi au ca dată de finalizare anul 2025. Acest tronson de drum are o lungime de 83 de kilometri şi va prelua o mare parte a traficului din municipiul Focşani – a mai spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: Pe primele două tronsoane, de la Ploiești la Buzău, vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, și anume octombrie anul acesta vor fi date în circulație. Pe lotul trei vor începe lucrările la 1 martie, iar aici, pe cele patru loturi, este o mobilizare nu bună, ci foarte bună. În toamna acestui an, spre sfârșitul anului, se va circula pe cele patru loturi chiar dacă două au termenul 2025; avem un constructor care de fiecare dată reușește să devanseze toate aceste termene asumate și nu va face excepție acest tronson de la Buzău la Focșani.

Realizator: Potrivit ministrului transporturilor, în următoarea perioadă vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate pentru următoarele tronsoane ale autostrăzii A7, până la Siret./csimion

RADOR RADIO ROMÂNIA – 12 februarie