Campionii Special Olympics România, premiați pentru rezultate sportive de excepție la Gala Sportului Românesc

București, 15 februarie – La ”Gala Sportului Românesc 2023”, eveniment organizat de Agenţia Naţională pentru Sport, alături de parteneri publici şi privaţi dedicaţi excelenţei în sport, campionii Special Olympics Romania au fost premiați pentru performanțele de la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin 2023. Evenimentul a celebrat rezultatele de excepţie din anul care a trecut, oferind recunoaştere meritelor sportivilor români, precum şi profesioniştilor care le-au stat alături în drumul către medalii.

Din partea Special Olympics România, la Gala Sportului Românesc au fost prezenți trei dintre campionii de la Jocurile Mondiale SO Berlin 2023: gimnastul Ionuț Păunescu (31 de ani) –  5 medalii de aur la sol, paralele, inele, cal cu mânere și individual compus (nivel 2) și 2 medalii de argint la sărituri și bară fixă și tenismenii Andreea Mustăreață Pivniceru (26 de ani) și George David (27 de ani) – 2 medalii de argint la simplu și la dublu mixt.

Pentru Special Olympics România, performanța înseamnă sportivii care își depășesc limitele în competiții în care reprezintă cu mândrie România; înseamnă antrenorii care îi conduc cu răbdare spre succes; înseamnă părinții care au înțeles că sportul unește toate abilitățile. Performanța înseamnă o societate care să integreze și aprecieze sportivii cu dizabilități intelectuale, dar și o lume a sportului care să le valideze și recunoască munca și victoriile. Le mulțumim tuturor suporterilor Special Olympics Romania din ultimii 20 de ani și Agenției Naționale pentru Sport pentru integrarea medaliilor Special Olympics printre rezultatele de excepție ale anului 2023“ – a declarant Cristian Ispas, Directorul Național Special Olympics România.

În ultimii 20 de ani, Special Olympics România a organizat 16 ediții ale Jocurilor Naționale, dar și multiple competiții locale și regionale, campionate naționale și municipale, tabere de pregătire și evaluări medicale. Prin Special Olympics Romania, 27.000 de persoane cu dizabilități intelectuale au avut acces la antrenamente pentru 17 sporturi de vară și de iarnă, câștigând sute de mii de medalii și milioane de aplauze și de zâmbete.

Sportivii Special Olympics România au reprezentat țara cu succes și mândrie la 9 ediții ale Jocurilor Mondiale și la 3 ediții ale Jocurilor Europene, concurând alături de zeci de mii de sportivi speciali din toată lumea. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate, educație și angajare, Special Olympics luptă împotriva prejudecăților sociale, a segregării și intoleranței punând în acțiune puterea transformatoare a antrenamentelor sportive.

De 20 de ani, schimbăm vieți prin sport.

Informații și fotografii despre Special Olympics România găsiți pe site; Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube.

Contact: Oana Grecea, PR & Comunicare, Tel: 0722 544 601, o.grecea@specialolympics.ro