În interviu, Putin a afirmat că pentru Rusa ar fi mai bine ca Biden să fie președintele SUA şi nu Trump

În interviul acordat jurnalistului rus de televiziune Pavel Zarubin, Putin a afirmat că pentru Federația Rusă ar fi mai bine ca Biden să fie președintele SUA, şi nu Trump. Putin l-a acuzat pe ministrul german de externe că are o atitudine ostilă față de Germania.
Președintele rus, Vladimir Putin a declarat că Moscova îl preferă pe Joe Biden, şi nu pe Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În interviul acordat realizatorului emisiunii „Moscova.Kremlin.Putin” Pavel Zarubin, președintele rus a răspuns şi la întrebarea, pentru Rusia cine ar fi mai potrivit în calitate de președinte al SUA: Biden sau Trump?
„Biden. Este o persoană cu mai multă experienţă, este previzibil, este un politician de formație veche. Dar vom conlucra cu oricare lider american care va fi creditat cu încrederea poporului american”, a mai spus Putin. El a comentat şi unele informaţii apărute în presă despre sănătatea lui Biden.
„Consider că în SUA campania electorală politică internă capătă amploare. Ea se conturează din ce în ce mai mult, capătând forme din ce în ce mai ascuţite. Și, în opinia mea, este incorect să ne amestecăm în acest proces”, a susţinut liderul rus. El a reiterat faptul că, în cadrul ultimei sale întâlniri de la Summitul din Elveția a discutat despre aceasta. „Nu am sesizat absolut nimic. Da, el se uita pe notiţele sale şi eu, sincer vorbind, m-am uitat pe ale mele. Nimic ieşit din comun. Faptul ca undeva, când cobora din elicopter, s-a lovit cu capul de elicopter – ei bine, ce ai noştri nu s-au lovit cu capul de ceva, undeva? Ei, acela să fie primul care aruncă cu piatra în el”, a spus președintele rus. El a subliniat că nu consideră că are dreptul să facă comentarii pe acest subiect.
„Nu la asta ar trebui să ne uităm, ar trebui să ne uităm la poziția sa politică. Consider că poziția actualei Administrații (a SUA – nota IF) este excesiv de dăunătoare și eronată. Și i-am spus despre asta la un moment dat președintelui Biden”, a conchis Putin.(www.interfax.ru – 15 februarie)/vdraguta/dstanesc