Alexandr Lukașenko a anunțat că Belarus nu are pretenții teritoriale faţă de Vilnius și nici faţă de Ucraina

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko, a afirmat că țara sa nu revendică teritorii lituaniene, poloneze sau ucrainene. Potrivit lui, Belarus nu are pretenții teritoriale. ‘Nu revendicăm nici Vilnusul, nici regiunea Bialostok, nici pământuri rusești şi nici ucrainene’, a specificat Lukașenko, în cadrul reuniunii Belkoopsoiuz, relatează Agenţia de presă BELTA.

Liderul belarus a remarcat că pentru republică ‘este suficient ceea ce a primit de-a lungul istoriei’. În mesajul de felicitare adresat cetăţenilor lituanieni cu ocazia Sărbătorii Naționale Ziua Reintregirii Statului – Lukaşenko a subliniat că Belarus ”a fost întotdeauna interesată de o Lituanie pașnică și prosperă”.

”Cu doar câțiva ani în urmă, nimeni nu-şi putea imagina că politicienii lituanieni ar putea să ne interzică într-un mod atât de necugetat să vizităm Lituania, să construiască ziduri cu sârmă ghimpată la granița comună, să îndrepte armele spre noi și chiar să ne spună cum să trăim în propria noastră țară”, a mai specificat Lukaşenko, în mesajul transmis. El și-a exprimat, de asemenea, convingerea că situația actuală din relațiile dintre cele două țări ”nu corespunde aspirațiilor lituanienilor de rând”./vdraguta/schelaru

www.rosbalt.ru – 16 februarie)