„Atât acest regim, cât și Putin trebuie trași la răspundere”, a declarat Iulia Navalnaia

La Conferința de la München, soţia opozantului rus Iulia Navalnaia a făcut o declarație specială despre informaţiile cu privire la decesul lui Aleksei Navalnîi.
„Nu știu dacă să cred sau nu aceste informaţii cumplite pe care le primim doar din surse guvernamentale din Rusia. De mulți ani nu mai putem avea încredere în Putin și nici în guvernul lui Putin. Ei mint mereu. Dar dacă este adevărat, atunci doresc ca Putin și toți cei din anturajurul său să știe că vor fi trași la răspundere pentru tot ce au făcut țării noastre şi familiei mele. Și această zi va sosi foarte curând”, a spus Navalnaia. Ea le-a cerut cetăţenilor ruși și întregii comunități mondiale ”să se unească pentru a învinge acest flagel”.
Serviciul Federal al Penitenciarelor a anunțat în această după-amiază că politicianul a decedat într-o colonie din Districtul autonom Iamalo-Neneţk.
Acțiuni de comemorare a lui Aleksei Navalnîi au loc în întreaga Rusie și în multe state ale lumii. Liderii mondiali l-au acuzat pe președintele rus Vladimir Putin pentru moartea opozantului Navalnîi.
În declarația Serviciului Federal al Penitenciarelor se menţionează că lui Navalnîi i s-a făcut rău în timpul unei plimbări. El şi-a pierdut cunoștința. Medicii de la urgență au confirmat decesul politicianului. Postul rus TV RT, citând o sursă proprie, a relatat că politicianul a suferit o tromboză venoasă. Medicii au însă dubii şi nu cred în această versiune: aceasta se poate stabili doar după autopsie./vdraguta/gpodea

(www.severreal.org – 16 februarie)