Medicii ruşi au precizat că au încercat să-l resusciteze pe Navalnîi mai bine de o jumătate de oră

Echipa de pe ambulanță a ajuns în șapte minute la penitenciarul unde Alexei Navalnîi își ispășea pedeapsa, a fost nevoie de alte două minute pentru a ajunge la pacient, au încercat să-l resusciteze mai bine de o jumătate de oră, a declarat pentru Agenţia de presă Interfax surse din cadrul Spitalului Orășenesc Labîtnang din Districtul autonom Iamalo-Neneţk.
‘Timpul de deplasare al echipajului de la ambulanță a durat mai puțin de șapte minute. Medicii au ajuns pe teritoriul coloniei la pacient în două minute. Medicii ajunși la fața locului au continuat manevrele de resuscitare pe care medicii din penitenciar le efectuaseră deja. Și le-au efectuat mai bine de o jumătate de oră. În pofida acestor manevre, pacientul a decedat’, se menționează în comunicat.
Vineri după-amiază, Serviciul Federal Rus al Penitenciarelor din Districtul autonom Iamalo-Neneţl a anunțat decesul lui Navalnîi. ”La 16 februarie 2024, în colonia corecțională nr. 3, deţinutul A.A. Navalnîi s-a simțit rău, după o plimbare, și-a pierdut imediat cunoștința”, se specifică în comunicat.
Comunicatul notează că lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemat şi un echipaj de la ambulanță. „Au fost efectuate toate manevrele de resuscitare necesare, dar ele nu au dat rezultate. Medicii de la urgență au confirmat decesul deţinutului. Cauzele morții sunt în curs de a fi stabilite”, a specificat Serviciul Federal al Penitenciarelor, într-un comunicat.
Anchetatorii din Districtul autonom Iamalo-Neneţk au început să investigheze cauzele morții lui Navalnîi, a raportat site-ul departamentului regional al Comitetului de Investigații al Parchetului General Rus./vdraguta/gpodea

(www.interfax.ru – 16 februarie)