Zelenski susţine că Ucraina merită să adere la NATO

Preşedintele Volodimir Zelenski a susţinut, sâmbătă, un discurs la Conferința de Securitate de la München, în care a subliniat că Ucraina merită să se alăture Alianței Nord-Atlantice.

„În ceea ce privește invitarea Ucrainei în NATO, noi ne dorim acest lucru, acesta este scopul nostru. Cred că merităm. În orice caz, ne așteptăm la întărirea relațiilor noastre, la întărirea în ceea ce privește armele și, probabil, pentru noi, în acest moment, în ceea ce priveşte pachetele de arme, de apărare aeriană. Sincer, probabil, acestea sunt cele mai importante lucruri azi. Mai ales din partea acelor state care ezită să ne invite sau nu în NATO” – a afirmat Volodimir Zelenski.

Ukrinform notează că, în timpul unei conferințe de presă cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, desfăşurată, vineri, la Berlin, Zelenski și-a exprimat convingerea că Ucraina va deveni membră a NATO, iar aliații înțeleg acest lucru.

Zelenski a adăugat că, în momentul de faţă, rezultatele summitului NATO de la Washington sunt dificil de prezis, deoarece Statele Unite ale Americii au propriile provocări electorale. Summitul aniversar al NATO va avea loc în capitala SUA în perioada 9-11 iulie. Consilierul pentru securitate națională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, a subliniat recent că una dintre principalele chestiuni va fi sprijinirea continuă pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse./sdan/cpodea

Agenția de presă UKRINFORM – 17 februarie