Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sosit într-o vizită în Venezuela

Ministrul rus de externe are programată la Caracas o întrevedere cu liderul venezuelean, Nicolás Maduro. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a sosit într-o vizită în Venezuela, în cadrul unui turneu, anunţă TASS. Astfel, în Republica Venezuela el efectuează a doua vizită din cadrul turneului de lucru în țările din America Latină. Şeful diplomaţiei ruse a ajuns pe aeroportul din Caracas la bordul unei aeronave care a plecat din Cuba, unde a efectuat o vizită – relatează un corespondent al Agenţiei de presă TASS.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, Lavrov va purta negocieri cu omologul său venezuelean, Yván Gil Pinto, după care este de așteptat să se întâlnească și cu liderul venezuelean Nicolás Maduro și cu vicepreședintele executiv al țării, Delcy Rodriguez. Potrivit Mariei Zaharova, părțile preconizează să discute despre starea actuală și perspectivele de dezvoltare a parteneriatului strategic bilateral. În cadrul negocierilor cu cei din conducerea venezueleană, ministrul va examina teme cheie de pe agenda internațională și regională, precum și aspecte privind coordonarea opiniei celor două țări în cadrul ONU și în cadrul altor platforme multilaterale. După cum a anunţat anterior Maduro, Lavrov îi va transmite un ‘mesaj important’ din partea președintelui rus Vladimir Putin.
După încheierea acestei vizite, șeful diplomației ruse va pleca la Rio de Janeiro, unde va participa la reuniunea miniștrilor de externe G20, care se va desfăşura în perioada 21 – 22 februarie./vdraguta/denisse

(Agenţia de presă TASS – 20 februarie)