„Blue Chilli”: seară de jazz cu saxofonistul Tony Lakatos

Joi, 22 februarie 2024 (19:00)Big Band-ul Radio România ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio. De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist Tony Lakatos, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta. Absolvent al secției de jazz a Conservatorului B. Bartók din orașul natal, s-a stabilit în Germania din 1981 și a devenit unul dintre cei mai respectați saxofoniști din țara sa de adopție, dar și din întreaga lume.

Muzician de top al scenei internaționale, a făcut parte din Big Band-ul Radio Frankfurt – alături de care a cântat timp de 30 de ani – și a colaborat cu mari nume ale jazz-ului, precum Anthony Jackson, Randy Brecker, Alex Sipiagin sau Jim McNeely. A fost aplaudat în turnee în toate țările din Europa, în S.U.A., Japonia, Coreea, India, Singapore, Indonezia, Africa de Sud etc. A fost invitat la importante festivaluri, ca North Sea Jazz Festival – Olanda, Pori Jazz Festival – Finlanda, Berlin Jazz Festival – Germania, Athens Jazz Festival – Grecia, Jazz Fest Prague – Cehia ș.a.

Programul concertului intitulat „Blue Chilli” – denumire pe care o poartă și recentul disc al lui Lakatos – cuprinde compoziții ale saxofonistului, în aranjamente semnate de unul dintre cei mai de seamă aranjori pentru Big Band: Jim McNeely. Printre piesele pe care le veți asculta la Sala Radio se numără: „Blue Chilli”, „Zoot Suits”, „Mingus Diggs”.

Piesele de pe albumul înregistrat în formulă de cvintet (alături de alți 4 mari muzicieni : Alex Sipiagin – trompetă, Danny Grissett – pian, Hans Glawischnik – chitară bas și Gregory Hutchinson – tobe) au fost compuse în perioada pandemiei, în care nevoia muzicienilor de a se exprima pe scenă a fost redirecționată către creație, pentru a ajunge la publicul lor prin intermediul albumelor concepute.

Lui Toni Lakatos i se va alătura ca solist prim-trompetistul Big Band-ului Radio, Sebastian Burneci. Seara de jazz de la Sala Radio va fi dirijată de Simona Strungaru.

Concertul va fi transmis live pe calea undelor – pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat live online, pe site-urile celor două posturi de radio, și prin intermediul aplicației Radio România, disponibilă pe dispozitive Android și iOS.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultați site-ul oficial www.orchestreradio.ro – secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile și în sistem online – pe entertix.ro și myticket.ro – şi în librăriile Cărtureşti.

Serviciul  Comunicare și Relații Publice