Serghei Lavrov a sosit la Rio de Janeiro pentru a participa la reuniunea miniștrilor de externe G20

Ministrul rus de Externe are o agendă încărcată ce include întrevederi bilaterale, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a ajuns la punctul final al turneului său de lucru efectuat în țările din America Latină – Brazilia, unde va avea loc o întâlnire de două zile a miniștrilor de externe G20. Anterior, el a vizitat Cuba și Venezuela. Avionul guvernamental la bordul căruia se află Lavrov a plecat de la Caracas la Rio de Janeiro, relatează un corespondent al Agenţiei de presă TASS. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Lavrov are un program încărcat de întâlniri bilaterale planificate în marja reuniunii ministeriale G20.

Potrivit Mariei Zaharova, în discursul său care va fi susţinut la reuniunea miniştrilor de externe G20 va prezenta în mod detaliat evaluările rusești ale provocărilor globale, cauzele interne și dinamica acestora, precum și pașii necesari pentru depășirea eficientă a problemelor de pe arena internaţională./vdraguta/schelaru

Agenţia de presă TASS – 21 februarie