Alegerile locale și cele europarlamentare vor avea loc în același timp

Alegerile locale și cele europarlamentare vor avea loc în același timp, respectiv pe 9 iunie, au decis cele două partide care formează coaliția guvernamentală. Premierul Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a anunțat, de asemenea, că scrutinul prezidențial se va desfășura în septembrie, iar cel pentru legislativ în decembrie. El a explicat faptul că decizia comasării a fost luată pentru a garanta o prezență cât mai mare la vot și pentru a bloca ascensiunea formațiunilor extremiste.

Marcel Ciolacu: Am decis să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare. Este evident că numai cele două mari partide se pot uni și pot face față unui val extremist. Niciuna dintre cele două forțe politice nu se pot angaja singure în această luptă.

La rândul său, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că decizia coaliției de guvernare este necesară pentru a garanta stabilitatea, dar a adăugat că ea ține cont și de actualul context internațional de securitate.

Nicolae Ciucă: Din toate discuțiile pe care le-am avut, românii își doresc stabilitate, își doresc liniște, își doresc să-și vadă de viața de zi cu zi și în felul acesta, cred că este absolut necesar ca în anumite momente, partidele politice să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu, pentru tot ceea ce înseamnă interesul românilor și stabilitatea țării. /RADOR RADIO ROMÂNIA//apostelnicu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI , 22 februarie