Guvernul va veni cu reguli clare pentru stimularea investiţiilor, facilitarea afacerilor şi crearea de noi locuri de muncă (Marcel Ciolacu)

Guvernul va veni cu reguli clare pentru stimularea investiţiilor, facilitarea afacerilor şi crearea de noi locuri de muncă bine plătite, le-a transmis premierul Marcel Ciolacu investitorilor străini, prezenţi la Forumul de Afaceri, organizat de Camera de Comerţ Americană.

Pe de altă parte, şeful Executivului le-a promis acestora că taxele nu se vor mări şi se vor respecta coordonatele financiare stabilite cu reprezentanţii Comisiei Europene. Petruţa Obrejan.

Reporter: România are nevoie de proiecte majore în actualul context economic, dar și al provocărilor de securitate, le-a transmis premierul Marcel Ciolacu investitorilor americani, spunându-le în perioada următoare, unul dintre obiectivele urmărite este atragerea de investiții străine directe de 40 de miliarde de euro. El a propus ca proiectele de investiții să aibă în spate și un mecanism de urmărire a progresului, pe baza unor indicatori de rezultat, iar dacă România își păstrează stabilitatea politică și economică, mai spunea șeful executivului român, ea poate deveni, în următorii 4-5 ani, una dintre marile forțe economice ale continentului.

Marcel Ciolacu: În 4 ani, România poate să aibă un PIB de circa 500 de miliarde de euro, de la 300 de miliarde de euro în 2023. România poate avea un salariu mediu brut de 2.000 de euro pe lună și un salariu minim brut de 1.200 euro pe lună. Trebuie să întoarcem în economie, în total, prin scheme de sprijin, ajutor de stat, granturi, stimuli și garanții între 8 și 10% din PIB și, nu în ultimul rând, să devenim cea mai puternică economie din Europa Centrală și de Est, depășim Polonia la indicatorii privind convergența economică.

Reporter: Și pentru că investițiile nu se fac pe vorbe goale, premierul le-a transmis celor prezenți, astăzi, la forum, că taxele nu vor fi mărite și, de asemenea, vor fi parcurse toate etapele necesare pentru aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică./apostelnicu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 februarie