Salonul Auto Internațional de la Geneva

Ieri a avut loc deschiderea pentru presă a Salonului Auto Internațional de la Geneva, unul dintre cele mai așteptate evenimente mondiale dedicate industriei auto. Salonul reunește importanți producători mondiali de autoturisme, dar și companii conexe industriei de profil. Ediția din acest an beneficiază însă de o prezență limitată și reunește doar opt producători. Auto. Europa este reprezentată doar de mărcile Dacia și Renault, după cum relatează trimisul Radio România Actualități Bogdan Predescu.
Reporter: Ediția din acest an, a 91-a a Salonului este foarte importantă pentru organizatori, fiind o evaluare a succesului european pe care îl mai poate avea un asemenea eveniment, în condițiile în care se pare că nici industria auto nu mai este interesată să cheltuie pe standuri în salon. La ediția din acest an s-au înscris foarte puțini producători auto, fiind doar 34 de standuri în hala centrală. Cele mai generoase spații de prezentare sunt cele de la Renault și Dacia, iar următorul expozant ca interes și spațiul alocat este producătorul chinez BYD (Build Your Dreams), restul industriei auto fiind absentă de la acest eveniment care acum câțiva ani dădea ora exactă în domeniu.
Mihai Bordeianu, managing director Dacia: Noi suntem foarte mândri, pentru că anul trecut ne-a adus rezultate extraordinare în Europa, unde suntem pe locul doi la vânzările către retail, unde suntem în top cu Dacia Sandero, cel mai bine vândut model de retail, cu Duster, cel mai bine vândut SUV de retail, toate acestea sunt performanțe care realmente ne obligă. În România primele cinci modele cel mai bine vândute de anul trecut au fost modele Dacia.
Realizator: Salonul Auto de la Geneva își va deschide de astăzi porțile și pentru publicul larg, urmând să fie vizitat până la finele acestei săptămâni.Realizator: Ciprian Sasu – Reporter: Bogdan Predescu/RADOR RADIO ROMÂNIA/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 februarie)