Elevii claselor a XII-a și a XIII-a încep simularea examenului de bacalaureat

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a încep astăzi simularea examenului de bacalaureat, cu proba la limba și literatura română. Testul va începe peste aproximativ o oră, iar timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore. Președintele Coaliției pentru Educație, Simona David-Crisbăşan, îi îndeamnă pe liceenii să participe la simulare și să susțină bacalaureatul în anul în care au absolvit.
Simona David-Crisbăşan: Este important să te prezinți la un examen și să știi unde eşti în raport cu cerințele acelui examen. Am avut ocazia de a lucra cu elevi din licee tehnologice care la început se gândeau că nu au nicio șansă și atunci când au fost încurajați și cineva a crezut în ei că pot au reușit să se organizeze și să recupereze materia astfel încât să ia bacalaureatul. De ce e important să ia bacalaureat acum? Pentru că mai târziu va fi mai greu să revină la școală și sunt angajatori care într-adevăr solicită și pentru care contează această diplomă, inclusiv pentru câştiguri mai mari și pentru a merge mai departe pentru cei care își doresc să studieze în învățământul universitar.
Realizator: Elevii vor putea ieși din săli cel mai devreme după o oră și jumătate, adică de la 10:30. Lucrările vor fi scanate la catedră de profesorii asistenți, de față cu aceștia, apoi vor fi încărcate în platforma de corectare digitalizată, ne-a transmis reporterul nostru Felicia Mocanu. /RADOR RADIO ROMÂNIA//avladucu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 martie)