Proiectul de buget al capitalei pentru acest an a fost respins pentru a doua oară de Consiliul General

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – Proiectul de buget al capitalei pentru acest an a fost respins miercuri pentru a doua oară de Consiliul General. Urmează noi negocieri, pentru că dacă bugetul nu va fi aprobat până la 8 martie, municipalitatea va funcționa doar cu a douăsprezecea parte din alocarea de anul trecut, deci riscă să rămână fără bani, potrivit redactorului RRA Alex Lancuzov. PNL a părăsit sala după ce nu a trecut un amendament pe care l-a propus. PSD a rămas în sală, dar s-a abținut de la vot, iar USR și PMP au fost în favoarea proiectului. Astfel, au fost 19 voturi pentru propunerea de buget, insuficiente pentru a fi aprobat. La finalul ședinței, de peste trei ore, primarul general Nicușor Dan a chemat consilieri din nou la negocieri.
Nicușor Dan: Eu sunt disponibili pentru toate grupurile politice până la miezul nopții azi să discutăm pe proiectul de buget. Deci, împreună sau separat pe grupuri politice putem să avem orice fel de discuție. Aparatul tehnic este disponibil să ne dea orice informație. Avem o singură constrângere, orice sumă o punem într-o parte, trebuie să o tăiem din altă parte.
Realizator: Consilierii generali au votat în schimb cu largă majoritate fuziunea de principiu între compania Termoenergetica, fostul RADET și ELCEN, producătorul agentului termic aflat în subordinea Ministerului Energiei, precum și un proiect pentru construirea primului spital general în Sectorul 6, pe bulevardul Timișoara, mai transmite reporterul RRA./RADOR RADIO ROMÂNIA/ilapadat/rpatulea

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (6 martie)