24CHASA: Metsola: Spațiul Schengen nu va fi complet până când nu va intra și România

Spațiul Schengen nu va fi complet până când nu va intra și România, a declarat, miercuri, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care a venit la Congresul Partidului Popular European (PPE) de la București. Ea a subliniat că, în cadrul evenimentului, inclusiv în cadrul discuțiilor cu autoritățile din alte state, va susține integrarea țării în spațiul fără frontiere. Metsola a menționat că România este susținută de „nenumărați prieteni” care o vor ajuta să ajungă în Schengen.

„Astăzi sunt 100 la sută angajată pe această cale. O decizie foarte importantă va fi luată la sfârșitul acestei luni, pe 31 martie”, a spus Roberta Metsola, citată de Agerpres. Ea a făcut declarația în cadrul unui dialog cu tinerii din România, desfășurat la Opera Națională din București. „În toți acești ani de când România este membră a UE, din 2007, eforturile de transformare a țării au fost incredibile, așa că mai trebuie făcut ceva. În 2011, cu mulți ani în urmă, acest lucru a fost spus în parlament, am mai spus-o și înainte o voi spune în continuare: vom face un efort. Eu însămi voi depune un efort, voi discuta nu numai cu colegii mei români – pentru că mă întâlnesc cu toate autoritățile – voi vorbi și cu autoritățile din alte ţări. Aveţi cuvântul meu că voi susţine integrarea României în spaţiul Schengen”, a spus preşedinta PE.

România și Bulgaria urmează să fie admise în Schengen la 31 martie, dar numai cu aeroporturile și porturile, iar controalele la frontiera terestră vor continua, pentru că Austria continuă să se opună ridicării acestora, scrie BTA./pmirela/cciulu

24CHASA (Bulgaria), 6 martie 2024

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/17316196

Traducerea: Mirela Petrescu/RADOR RADIO ROMÂNIA