UE va propune un nou pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse în legătură cu decesul lui Navalnîi

Uniunea Europeană a pregătit noi sancțiuni în legătură cu decesul lui Aleksei Navalnîi, a informat Bloomberg, joi, cu referire la un proiect de document privind aplicarea de noi măsuri restrictive împotriva Rusiei. ‘Listele negre’ pot include 35 de persoane, inclusiv mai mulți oficiali guvernamentali și angajați ai sistemului penitenciar, judecători, precum și ai celor două colonii corecționale – IK-3 Harp și IK-6 Melehovo.

Pe 16 februarie, Serviciul Federal al Penitenciarelor (FSIN) din Districtul Autonom Iamalo-Neneţk a anunțat pe site-ul său decesul lui Navalnîi, care își ispășea pedeapsa în IK-3 din Harp. Potrivit FSIN, după o plimbare, lui Aleksei Navalnîi i s-a făcut brusc rău și și-a pierdut aproape imediat cunoștința. Manevrele de resuscitare nu au dat niciun rezultat şi a decedat. Navalnîi a fost înmormântat pe 1 martie la Cimitirul Borisov din Moscova.

Pe 5 martie, directorul Serviciului Rus de Informații Externe, Serghei Narîşkin, a declarat că Navalnîi a murit din cauze naturale./vdraguta/gpodea

(www.interfax.ru – 7 martie