Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, cercetătorii sunt pasionați de cazul lui

Lunea aceasta, oamenii de știință de la Universitățile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nürnberg și Erlangen au publicat un studiu în „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul excepțional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger împotriva Covid-19, ceea ce ar putea constitui un record potrivit specialistului în istoria vaccinurilor Caitjan Gainty.
Cercetătorii au efectuat analize de sânge și salivă pentru a evalua efectele acestei hipervaccinări asupra sistemului imunitar al corpului uman. Iar rezultatele au fost cel puțin uimitoare. Oamenii de ştiinţă au descoperit într-adevar un numar mare de celule T în corpul pacientului. Totuși, dacă acestea din urmă permit distrugerea celulelor contaminate de Covid-19, ele par să reziste și la oboseală în răspunsul imunitar.
Oamenii de știință au vrut totuși să-și nuanţeze concluzia. În ciuda acestor observații pozitive, ei au insistat că acest caz izolat nu trebuie interpretat ca o recomandare pentru hipervaccinare. El a adăugat: „Cercetarea actuală indică faptul că o vaccinare în trei doze, combinată cu vaccinuri complementare regulate pentru grupurile vulnerabile, rămâne abordarea preferată”.
Totodată, împotriva acestui pacient a fost deschisă o anchetă de către procurorul din Magdeburg. Bărbatul este de fapt suspectat de fraudă cu certificate de vaccinare. Cu toate acestea, nu i-au fost aduse acuzații penale în acest stadiu. (www.20minutes.fr – 6 martie)/rcostea