Obiecte care nu trebuie împrumutate niciodată

În lumea superstiţiilor şi credinţelor din trecut, schimbul de obiecte cu alte persoane nu era doar un gest de curtoazie, ci o împărtăşire a energiei personale. Potrivit credinţelor străvechi, acest lucru poate duce la scurgerea energiei, o consecinţă fiind atragerea necazurilor, problemelor de sănătate şi ghinionului. Pentru a ne păstra energia şi a ne asigura că norocul ne însoţeşte mereu, este important să ştim ce articole este mai bine să nu împrumutăm.
Sarea – un aliment cu proprietăţi magice. Sarea este considerată unul dintre cele mai puternice ingrediente magice, având o structură cristalină care este strâns legată de destinul unei persoane. Dăruirea sării poate împiedica norocul şi poate atrage evenimente nefericite asupra casei. Chiar şi simpla trecere a sării din mână în mână se consideră că aduce ghinion.
Ustensile de bucătărie şi energia casei – Ustensilele pe care le folosim în fiecare zi sunt încărcate cu energia casei noastre. Împrumutarea lor poate duce la probleme de sănătate şi dezechilibre emoţionale. De asemenea, folosirea vaselor deteriorate sau sparte este considerată nefastă.
Îmbrăcăminte şi încălţăminte – Schimbul de haine şi pantofi cu alte persoane este o practică obişnuită, dar, conform credinţei populare, aceasta poate duce la o pierdere a energiei personale. Pantofii, în special, sunt o sursă de energie negativă acumulată care poate fi uşor transferată noului purtător.
Bijuteriile şi puterile lor ascunse – Bijuteriile nu sunt doar un accesoriu, ci poartă şi energia personală a posesorului. Metalele şi pietrele în special, cum ar fi piatra lunii, diamantul şi cristalul de stâncă au puterea de a absorbi şi transmite energia, ceea ce poate avea un impact negativ asupra purtătorului ulterior.
Mătură – Conform credinţei străvechi, împrumutarea unei mături de la o altă persoană poate provoca transferarea problemelor acesteia în casă, mai ales cele privind aspectul financiar. Atunci când este timpul să renunţăm la o mătură veche, este important să o facem într-un mod care să rupă orice legătură energetică cu casa noastră.
Conservarea energiei personale şi atragerea norocului necesită atenţie şi înţelegerea conexiunilor profunde dintre noi şi obiectele care ne înconjoară. Urmând aceste sfaturi populare, putem crea un mediu mai armonios şi mai favorabil locuinţei./ddaniela

(www.inews.bg – 8 martie)