Donald Trump și Viktor Orbán împărtășesc aceleași valori și interese (Zoltán Kovács)

Identitatea în valorile conservatoare este un liant important care întărește cooperarea dintre fostul președinte american Donald Trump, candidatul republican la președinție, și premierul ungar Viktor Orbán – a declarat secretarul de stat pentru comunicare și relații internaționale în Cabinetul premierului ungar, în cadrul emisiunii de luni dimineață difuzată de televiziunea publică ungară M1.
În legătură cu întâlnirea dintre Donald Trump și premierul Viktor Orbán, care a avut loc vineri în SUA, Zoltán Kovács a declarat că cei doi politicieni au avut puncte comune pe teme precum angajamentul lor față de pace, migrație și mișcarea LGBTQ, sfințenia familiei și politica economică.
În calitate de președinte, Donald Trump a dat deja dovada despre cum pot fi abordate evenimentele mondiale în mod diferit, a dovedit chiar atunci că este președintele păcii, a declarat secretarul de stat, adăugând că, dacă va fi reales, este de așteptat ca el să facă presiuni pentru soluții pașnice, în loc să favorizeze războiul și conflictele.
„El și-a exprimat clar angajamentul față de pace”, a subliniat Zoltán Kovács, semnalând că Donald Trump, la fel ca și Guvernul ungar, a fost în favoarea păcii din „primul moment” al izbucnirii războiului ruso-ucrainean.
Relațiile ungaro-americane funcționează bine și „nimeni nu poate găsi greșeli în ceea ce privește cooperarea economică, apartenența și participarea Ungariei la NATO și asumarea responsabilității”, a precizat secretarul de stat, referindu-se la faptul că actualul președinte al SUA, Joe Biden, a reacționat la întâlnirea celor doi spunând că Donald Trump se întâlnește cu un om care nu crede în democrație.
Secretarul de stat a calificat declarația președintelui american drept o „minciună netă”, spunând că presa liberală de stânga și redactorul de discursuri al președintelui american ar trebui să fie tratați întocmai. Președinția SUA, condusă ideologic, nu respectă opinia și voința poporului ungar, a adăugat Zoltán Kovács.
În cadrul emisiunii „Bună dimineața, Ungaria!” (Jó reggelt, Magyarország!), difuzată de Radio Kossuth, din Budapesta, secretarul de stat a subliniat, de asemenea, că cei paisprezece ani de schimbare a modelului Ungariei i-au adus acesteia o atenție mult mai mare în presa internațională și în Statele Unite.
Calitatea relațiilor personale este foarte importantă în politică, a declarat Zoltán Kovács în legătură cu primirea premierului ungar de către Donald Trump la reședința sa din Florida./vblanka/dstanesc

(MTI – 11 martie)