Andrew Tate a fost arestat pentru 24 de ore în România, în urma unui mandat de arestare emis de Marea Britanie

Andrew Tate a fost arestat pentru 24 de ore în România, în urma unui mandat de arestare emis de Marea Britanie, a declarat reprezentantul acestuia marţi, iar Curtea de Apel de la Bucureşti urmează să decidă dacă îl va extrăda.

Tate şi fratele său, Tristan, au fost arestaţi luni noapte, pentru acuzaţii de agresiune sexuală comisă în perioada 2012-2015, pe care cei doi le resping „categoric”, au afirmat reprezentanţii acestora. Mandatul de arestare a fost emis de Westminster Magistrates Court. „Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi cu forţa pentru 24 de ore şi li s-a înmânat un mandat european de arestare emis de autorităţile britanice. Acuzaţiile, ce datează din 2012-2015, includ presupusă agresiune sexuală”, a comunicat reprezentantul de relaţii publice al lui Andrew Tate. „Curtea de Apel de la Bucureşti urmează să adopte o decizie crucială astăzi de a pune sau nu în aplicare mandatul.”

Curtea nu a decis deocamdată când se va întruni pentru a analiza mandatul. Instanţa nu a comentat încă pe această temă. Tate, care a câştigat milioane de fani prin promovarea unui stil de viaţă ultramasculin, a fost pus sub acuzare în România în luna iunie 2023, alături de fratele său şi două românce, pentru trafic de persoane, viol şi alcătuirea unei grupări infracţionale pentru exploatarea sexuală a femeilor. Ei neagă acuzaţiile. De atunci, dosarul se află în camera preliminară a Tribunalului de la Bucureşti, care trebuie să decidă dacă procesul poate începe. Tribunalul Bucureşti ar urma de asemenea să decidă vineri dacă va fi menţinută decizia de confiscare a bunurilor lui Tate, implementată de procurorii români la începutul anului 2023.

Fraţii Tate s-au aflat în arestul poliţiei pe durata anchetei penale, de la sfârşitul lunii decembrie 2022 şi până în aprilie, pentru a fi împiedicaţi să părăsească ţara sau să manipuleze probele. Ei au fost plasaţi în arest la domiciliu până în august. De atunci, se află sub control judiciar, o măsură preventivă mai uşoară, conform căreia sunt verificaţi regulat de poliţie însă se pot deplasa liber, cu excepţia părăsirii ţării./mbrotacel/csimion

REUTERS – 12 martie