Prima cameră senzorială din Buzău, dedicată copiilor cu autism, își deschide porțile joi pe 14 martie 2024

13 martie 2024, Buzău. Fundația Comunitară Buzău invită comunitatea locală la deschiderea primei camere senzoriale din Buzău, dedicată copiilor cu autism – un proiect gestionat de Asociația Puzzle România – Filiala Buzău, și finanțat prin Cercul de Donatori Buzău – eveniment de crowdfunding ce a avut loc în decembrie 2023. Evenimentul de deschidere are loc pe 14 martie 2024, la ora 13.30, la sediul Asociației Puzzle România – Filiala Buzău, pe strada Bucegi nr. 1. 

Peste 115 persoane au participat pe 7 decembrie 2023 la a cincea ediție a Cercului de Donatori Buzău, la Casa Berarilor din Buzău și au donat 118 900 lei pentru 3 proiecte de dezvoltare comunitară. În cadrul acestui eveniment de crowdfunding, s-au prezentat 3 proiecte de dezvoltare comunitară, selectate în urma concursului desfășurat de Fundația Comunitară Buzău în luna octombrie 2023. Buzoienii participanți au analizat, au pus întrebări și au donat pentru trei proiecte tot felul de resurse: bani, mentorat, produse, expertiză, voluntariat, spații. 

Unul dintre cele trei proiecte câștigătoare în cadrul Cercului de Donatori Buzău ediția 5 este Senzo Friends – al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău. Proiectul constă în amenajarea primei camere senzoriale pentru copii cu Tulburări din Spectrul Autist -TSA, alături de copiii tipici din comunitatea Buzoiană. De asemenea, proiectul implică și activități educative cu scopul de conștientizare, integrare și  incluziune școlară și socială în grădinițele, școlile și parcurile din Buzău.

În cadrul Cercului de Donatori Buzău ediția 5, proiectul Senzo Friends al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău a primit o finanțare de 38.640 lei pentru implementare. Pe 14 martie 2024, la ora 13.30, proiectul își deschide porțile către public, către cei interesați și invită comunitatea să-l viziteze.

Desincronizarea senzorială este o problemă frecvent întâlnită în TSA, de aceea existența unui spațiu senzorial care să vină în sprijinul copiilor cu autism din Buzău, este mai mult decât necesară! Vă așteptăm să inaugurăm acest spațiu așa cum se cuvine, cu prieteni și oameni cu suflet mare alături! Fii și tu prietenul unui copil cu TSA!” declară Claudia Chiș, terapeut și reprezentant al Asociației Puzzle România – Filiala Buzău.

_______

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește contexte favorabile (fonduri, programe, evenimente) pentru ca resursele locale să se întâlnească cu inițiativele și să genereze astfel proiecte ce dezvoltă potențialul comunității buzoiene.

RADOR – 13 martie