A murit Joe Barone, directorul executiv al clubului Fiorentina

Joe Barone, directorul executiv al clubului Fiorentina, a murit. Anunţul a fost dat de clubul viola pe site-ul său. „Cu profundă durere și tristețe imensă, Fiorentina își pierde astăzi unul dintre punctele de referință, o figură care a marcat istoria recentă a Clubului și care nu va fi uitată niciodată”.
După ce s-a simţit rău duminică, directorul executiv Giuseppe Barone s-a stins din viaţă astăzi la spitalul „San Raffaele” din Milano. Barone, care miercuri ar fi împlinit 58 de ani, fusese internat la secția de terapie intensivă de chirurgie cardiacă a spitalului San Raffaele din Milano, după ce s-a simțit rău duminică după-amiază, în timp ce se afla la Bergamo pentru meciul Fiorentinei cu Atalanta, care a fost apoi amânat. Starea lui a părut imediat foarte gravă, iar marţi, 19 martie, inima sa a încetat să mai bată. Născut pe 20 martie 1966 la Pozzallo, în Sicilia, la vârsta de opt ani Barone s-a transferat la New York împreună cu familia, devenind ulterior și cetățean american. Capela funerară va fi amenajată începând de mâine la Viola Park.
Liga Serie A își exprimă condoleanțe și se alătură familiei, lui Rocco Commisso, proprietarul clubului, echipei și întregului staff al ACF Fiorentina în durerea provocată de moartea subită a directorului excutiv Joe Barone. „Fotbalul italian pierde o figură managerială de mare importanță – spune președintelui Ligii A, Lorenzo Casini – în anii în care s-a aflat la cârma Fiorentinei, Joe a reușit să exprime pasiune, competență și viziune, ceea ce a permis clubului și echipei să obţina rezultate importante atât pe teren cât şi în management, odată cu inaugurarea extraordinarei facilităţi Viola Park. Joe era un om extrem de muncitor, care a adus în Seria A şi în fotbalul italian spiritul antreprenorial american şi capacitatea de a gândi macro. Era generos și mereu gata să lupte pentru binele sistemului. Ne va lipsi într-adevăr mult”.
Şi Cagliari deplânge și moartea directorului general al Fiorentinei, Joe Barone. „Cagliari Calcio – citim pe rețelele de socializare – participă cu emoție la condoleanțele pentru trecerea în neființă a lui Joe Barone, o persoană sinceră și loială, un manager sportiv luminat, care în aceşti ani, cu abilitățile și entuziasmul său a reușit să dea un impuls creșterii Seriei A. În această zi tristă pentru fotbalul italian, Clubul se strânge cu afecţiune în jurul familiei dragului nostru Joe și a întregii ACF Fiorentina”.(www.ansa.it-19 martie)
Traducerea: Cătălina Păunel/cpaunel/dsirbu

RADOR RADIO ROMANIA (19 martie)