Micii comercianţi i-au propus premierului închiderea tuturor magazinelor în zilele de sâmbătă şi duminică

Micii comercianţi i-au propus premierului Marcel Ciolacu închiderea tuturor magazinelor în zilele de sâmbătă şi duminică, doar de la ora 13:00. Ei au susţinut în timpul discuţiilor de astăzi, de la Palatul Victoria, că acest lucru i-ar putea ajuta să evite scăderea drastică a cumpărătorilor la sfârşitul săptămânii. Cu detalii, redactorul RRA, Andrei Şerban:
Reporter: La început, reprezentanții micilor magazine au propus premierului Marcel Ciolacu ca supermarketurile să fie închise în weekend, pentru că ele pierd mulți clienți din cauză că marile magazine au deschis sâmbăta și duminica până seara târziu. Acest lucru nu este posibil, așa că a doua propunere este ca toate magazinele să se închidă sâmbăta și duminica de la ora 13:00. În felul acesta, micile magazine speră ca în timpul săptămânii clienții care se duceau în weekend la supermarketuri să vină la ele.
Reprezentantul micilor magazine, Feliciu Paraschiv: Închiderea la ora 13:00 pe care am propus-o noi pentru hipermarketuri ne-ar fi adus clienți magazinele mici, tradiționale. Nu e un lucru posibil, pentru că s-ar crea o discrepanță. Alternativ, ar fi să închidem toţi sâmbătă la ora 13:00 și duminica la ora 13:00 și magazinele mari și magazinele mici, să avem un program de opt ore sâmbăta și un program de opt ore duminica. Nu există nicio pierdere, pentru că vânzările din după-amiaza zilei de sâmbătă și după-amiaza zilei de duminică se vor muta în timpul săptămânii.
Reporter: Feliciu Paraschiv a mai spus că premierul i s-a părut interesantă propunerea și a spus că o va analiza./Emisiunea: „Radiojurnal” – Realizator: Mira Gomboş /RADOR RADIO ROMÂNIA//mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 martie)