Întrebarea decisivă a alegerilor pentru PE va fi cine este pro-pace și cine este pro-război (Viktor Orbán)

Întrebarea decisivă a alegerilor pentru PE nu va fi apartenența la un partid, ci cine este pro-pace și cine este pro-război – a declarat vineri premierul ungar Viktor Orbán, pentru emisiunea „Bună dimineața, Ungaria!” (Jó reggelt, Magyarország!), difuzată de Radio Kossuth, din Budapesta.

În interviul difuzat din studioul din Bruxelles al presei publice, premierul ungar a explicat că luptele politice europene au fost gândite în categoriile tradiționale de dreapta, stânga, forțe globaliste sau suveraniste, dar acum s-a deschis o nouă dimensiune: întrebarea decisivă nu va fi apartenența la un partid, ci cine este pro-pace și cine este pro-război.

Ar fi bine ca alegătorii din Ungaria și din alte țări europene să aleagă mai mulți politicieni pro-pace în Parlamentul European și mai puțini politicieni pro-război, a declarat Viktor Orbán.

Prim-ministrul ungar a adăugat: merită de asemenea să discutăm despre modul în care aceasta va deveni apoi o cooperare stânga-dreapta, care va fi mai puternică, dar cel mai important lucru este să oprim „psihoza războiului”./vblanka/csimion

MTI – 22 martie