A 18-a ediție a evenimentului Ora Pământului

Cea de-a 18-a ediție a evenimentului Ora Pământului are loc astăzi. Luminile Palatului Victoria din Capitală vor fi stinse, Guvernul României alăturându-se astfel campaniei globale de mediu. Și în țară au loc evenimente de conștientizare față de schimbările climatice, dar și acțiuni culturale, transmit studiourile teritoriale ale Radio România.

La Râmnicu Vâlcea sunt programate momente muzicale, dar și o sesiune de lectură la lumina felinarelor. La Brașov, în intervalul 20:30-21:30, toate luminile din centrul istoric al orașului vor fi oprite, iar, la Reșița, Ora Pământului va fi marcată la Biblioteca Germană. Detalii aflăm de la coordonatorul programelor, Andrei Szabo.

Andrei Szabo: În ultimii ani, am făcut o serată literară cu muzică și poezie la Biblioteca Germană. Știu că există de câțiva ani un grup de inițiativă format din tineri, ceea ce este mai mult decât îmbucurător, o echipă din Liceul ‘Traian Lalescu’, care, sub îndrumarea celor de la WWF, care coordonează mișcarea Ora Pământului la nivel mondial, au organizat evenimente. Așa că, pe de o parte, nu pot decât să invit pe fiecare să se alăture evenimentul lui stingând printr-un gest simbolic lumina în această seară./cpodea/csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 martie