Ministrul de interne susţine că integrarea în spaţiul Schengen şi cu frontierele rutiere este un obiectiv fezabil până la sfârşitul anului

Integrarea în spaţiul Schengen şi cu frontierele rutiere este un obiectiv fezabil până la sfârşitul anului, susţine ministrul de interne Cătălin Predoiu.

El mai spune că partea română a încheiat deja pregătirile pentru aderarea cu frontierele aeriene şi maritime, aprobată de Consiliul Uniunii Europene şi programată pentru sfârşitul acestei luni:

Cătălin Predoiu: Avem permanent contact cu Ministerul Afacerilor Interne din Austria. Am avut personal discuții cu ministrul Karner îndelung în acest an, de trei ori până acum, cea mai recentă a fost săptămâna trecută, la Viena. Relația este foarte bună, cooperăm foarte bine; protecția frontierelor, combaterea migrație ilegale, combaterea criminalității transfrontaliere. Am propus ministrului Karner să extindem colaborarea noastră dincolo de subiectul Schengen și să avem o platformă de cooperare polițienească internațională foarte solidă cu Austria. Ne interesează foarte mult combaterea traficului de droguri și a traficului de persoane.

Realizator: De mâine într-o săptămână, cetăţenii români şi bulgari vor putea călători în statele membre Schengen, fără controale de frontieră în aeroporturi şi porturi. Potrivit redactorului RRA Alexandru Lancuzov, 70% dintre românii care călătoresc cu avionul în străinătate au ca destinaţie ţări din spaţiul europeran de liberă circulaţie./aburtica

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 23 martie