Se deschide primul magazin complet automatizat din România, fără casieri și fără case de marcat

RADOR RADIO ROMÂNIA (25 martie) – Retailerul francez Auchan lansează primul magazin complet automatizat de pe piaţa din România. Magazinul nu va avea casieri și case de marcat, iar plata produselor se va face exclusiv cu cardul.
Acest concept care funcționează deja în Franța și Polonia va fi aplicat și în Bucuresti începând cu luna viitoare.
Magazinul va avea o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați și peste 1.500 de SKU-uri din 20 de categorii.
Clienții își vor face cumpărăturile fără a mai scana produsele pe care le-au adăugat în coș. Întregul proces se datorează unei aplicaţii în care clientul trebuie să îşi instaleze un card bancar printr-un sistem complet securizat, și a unui sistem performant de camere și senzori.
„Spațiul este dotat cu peste 70 de camere și 3.000 de senzori, pentru că este despre digitalizarea 100% a unui magazin fizic. Cu aceste tehnologii, vom ajunge să avem date despre interacțiunea consumatorilor cu fiecare produs în parte, date tranzacționale, date despre parcursul clienților. Toate acestea ne vor permite să înțelegem comportamentul și parcursul clientului, iar asta va ajuta la luarea deciziilor în timp real. Ajungem să avem date la secundă în legătură cu comportamentul clienților în magazin„, a declarat Teodor Șerban, Director Eficiență și Proiecte Auchan Retail România pe scena Conferinței Progresiv – Back to the Future.

(BUCUREŞTI FM – 22 martie)/cpaunel/rcostea