Apartamentul parizian al creatorului de modă Karl Lagerfeld, un apartament futurist cu trei camere de 260 m2 cu un dressing de peste 50 m2, a fost vândut marți cu zece milioane de euro (11,1 milioane cu costuri) la licitație la Paris, a anunțat biroul notarial responsabil de această vânzare. Apartamentul a fost scos la vânzare la preţul de 5,3 milioane de euro, potrivit studiului Althemis care nu a dorit să divulge identitatea și naționalitatea cumpărătorului.

(Photo by ALAIN JOCARD / AFP)

Vânzarea a urmat mai multor licitații de bunuri care au aparținut designerului, în 2021 și 2022. A avut loc la Camera de Comerț și Industrie din Paris, precum și online și telefonic. Dreptul de acces era condiționat de un depozit de 1,06 milioane de euro.
Karl Lagerfeld, care a murit în februarie 2019 și ale cărui creații și spectacole pentru Chanel, Fendi și propriul său brand au avut un impact profund asupra lumii modei, a trăit acolo aproximativ zece ani până la moartea sa.
Situat într-o clădire din secolul al XVII-lea pe Quai Voltaire, în inima Parisului istoric, cu vedere la Sena și la Muzeul Luvru, apartamentul a fost complet refăcut de designer într-un stil futurist, cu beton pe podea și pereţi de sticlă sablată. Camera principală de 120 m2 include numeroase rafturi de bibliotecă iluminate din spate. Zona sa de dormit cu vedere la curte are un dormitor cu compartimente despărțitoare detașabile, cu un dressing de peste 50 m2.
Această modalitate de vânzare prin licitație în fața camerei notarilor a fost decisă de administratorul monegasc responsabil cu moșia proiectantului, care și-a desemnat el însuși unul dintre omologii francezi, potrivit Althemis.

(www.lesoir.be – 26 martie)

Rodezia Costea, RADOR RADIO ROMÂNIA