În relaţia dintre România şi Republica Moldova este timpul investiţiilor şi al proiectelor cu impact economic (Marcel Ciolacu)

În relaţia dintre România şi Republica Moldova a trecut vremea podurilor de flori şi este timpul investiţiilor şi al proiectelor cu impact economic, a transmis astăzi premierul Marcel Ciolacu la Bucureşti, la forumul economic dedicat dezvoltării pieţei de capital de la Chişinău. El a declarat că până când bursa de la Chişinău va creşte şi va avea lichiditate, România oferă, prin Bursa de Valori de la Bucureşti, o scurtătură economică pentru accesul la capital.

În acelaşi timp, premierul a transmis că-şi doreşte să vadă listarea de succes a cât mai multor companii din Republica Moldova. La forumul economic de la Bucureşti se discută despre reformele macroeconomice, oportunităţile de investiţii şi progresele din sectorul bancar din Republica Moldova, ca ţară candidată la Uniunea Europeană.

Este cea de-a doua ediţie a acestui eveniment, la care participă reprezentanţi guvernamentali de rang înalt din conducerea autorităţilor de reglementare şi supraveghere ale pieţelor financiare, precum şi ai sectorului financiar şi mediului de afaceri din cele două ţări./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 martie