În România, 1.300.000 de creștini celebrează Paștele

Este prima zi de Paști pentru creștinii romano-catolici și protestanți din toată lumea. În România, 1.300.000 de creștini celebrează Paștele. La miezul nopții, credincioşii romano-catolici și protestanți au mers la biserică și au ascultat slujba Învierii Domnului. La Catedrala „Sfântul Iosif” din Capitală a fost și reporterul RRA, Remus Rădulescu.
Reporter: Remus Rădulescu – Imnul de Paşti s-a auzit la miezul nopţii în bisericile romano-catolice, marcând începutul celei mai mari sărbători creştine. La Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif” din București, slujba Învierii numită Vigilia Pascală a fost oficiată de arhiepiscopul Aurel Percă, în prezența a sute de persoane. Arhiepiscopul Aurel Percă a explicat în predica sa ce trebuie făcut pentru că urarea „Paște fericit!” să devină realitate.
arhiepiscopul Aurel Percă: Paștele va fi fericit dacă vom fi cu sufletul reînnoit, să fim, iubiţi frați, omul cel nou, adică omul luminii, omul speranței, omul comuniunii și astfel vom face biserica de care lumea are nevoie astăzi, vom face biserica pascală, biserica de Paști. Toți cei care ne vor întâlni în aceste zile, chiar dacă frații noștri ortodocşi sau greco-catolici vor avea Paștele la începutul lunii mai, așteaptă cu siguranță cu toții să ne vadă oameni reînnoiți, oameni în viață, oameni care facem parte din Biserica Pascală./RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse