Viktor Orbán a declarat că alegerea lui Pellegrini constituie o victorie pentru susținătorii păcii din Europa

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită să fie verificat din alte surse media independente

Alegerea lui Peter Pellegrini ca președinte al Slovaciei poate fi considerată drept o victorie pentru toate forțele iubitoare de pace din Europa.

Această opinie a fost exprimată de premierul Ungariei, Viktor Orbán, felicitând politicianul din țara vecină pentru succesul său la alegeri. „Îl felicit din toată inima pe Peter Pellegrini pentru victoria sa convingătoare la alegerile prezidențiale din Slovacia. Aceasta este o mare victorie pentru poporul slovac și pentru susținătorii păcii din întreaga Europă!” – a scris Orbán pe pagina sa X (anterior Twitter).

Pellegrini a fost felicitat și de ministrul afacerilor rxterne și relațiilor economice externe al Ungariei, Peter Szijjártó, pentru alegerea în funcţia de președinte al Slovaciei. În ajunul alegerilor din Slovacia, conducerea ungară nu a ascuns faptul că vrea să câștige Pellegrini, care pledează pentru rezolvarea pașnică a conflictului din Ucraina și nu sprijină livrările de arme armatei ucrainene.

Potrivit informaţiilor de la Bratislava, președintele Parlamentului Slovac, liderul Partidului „Vocea – Social Democrația” („Hlas – sociálna demokracia”) Pellegrini a obţinut 53,12% din voturi la alegerile prezidențiale. Adversarul său, fostul ministru de externe slovac, Ivan Korčok, a fost susținut de 46,87%. Prezența la vot a fost de 61,14%./ssirbu/lalexandrescu

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/20470221

www.tass.ru – 7 aprilie