Macron se joacă cu focul, demarând discuția despre o intervenție militară în Ucraina ( Ministerul rus de Externe)

RADOR RADIO ROMÂNIA (9 aprilie) – Directorul celui de-al II-lea Departament pentru țările CSI din cadrul Ministerului rus de Externe, Aleksei Polişciuk, a caracterizat comportamentul lui Macron drept ‘infantilism politic’.
Președintele francez, Emmanuel Macron, se joacă cu focul, demarând discuții despre o posibilă trimitere a contingentelor militare în Ucraina – a declarat el într-un interviu acordat pentru Agenţia de presă.
„Astfel de discuții nu pot să nu provoace îngrijorare. Politicienii care fac apel la o intervenție militară în Ucraina se joacă cu focul”, a mai spus diplomatul, comentând declarațiile liderului francez. Potrivit acestuia, mulți politicieni occidentali sacrifică interesele naționale ale propriilor țări în favoarea situației politice și a intereselor electorale.
„Lasă impresia că ei nu realizează riscurile escaladării și a amplificării crizei. Acesta este un infantilism politic. Avertismentele noastre cu privire la consecințele continuării pompării de arme către regimul de la Kiev sunt ignorate”, a subliniat Polişciuk. Macron a afirmat recent că, la o întâlnire de la Paris, cu participarea reprezentanților a aproximativ 20 de state occidentale, a fost abordat subiectul unei posibile trimiteri de trupe terestre în Ucraina. Potrivit acestuia, participanții nu au ajuns la un consens pe această temă, dar un astfel de scenariu nu poate fi exclus pe viitor.

(Agenţia de presă TASS – 9 aprilie)/vdraguta/asalar