Va fi înființat un nou punct de trecere a frontierei între Nagyhódos și Paladu Mare (Péter Szijjártó)

Un nou punct de trecere a frontierei va fi înființat între Nagyhódos, din Ungaria și Paladu Mare, din Ucraina, un acord în acest sens fiind semnat săptămâna aceasta, a anunțat, miercuri, ministrul ungar al afacerilor externe și al comerțului exterior, pe pagina sa oficială de socializare.
Péter Szijjártó a scris că noul punct de trecere a frontierei dintre Nagyhódos și Paladu Mare va crește numărul punctelor de trecere între Ucraina și Ungaria la șase.
Ministrul ungar de externe a amintit că, în urmă cu mai puțin de o lună, a avut o discuție telefonică cu șeful administrației prezidențiale ucrainene, Andriy Yermak, cu privire la acordul privind traficul de frontieră, care va include crearea unui nou punct de trecere a frontierei între Nagyhódos și Paladu Mare, precum și posibilitatea traficului de camioane la Beregsurany, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg.
„Săptămâna aceasta, vicepremierul și ministrul ucrainean pentru dezvoltare comunitară, teritorială și a infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, și ambasadorul Ungariei la Kiev au semnat acordul în acest sens, ceea ce înseamnă că decizia a fost luată: un nou punct de trecere a frontierei va fi înființat între Nagyhódos și Paladu Mare, ceea ce va crește în curând numărul actualelor cinci puncte de trecere între țările noastre la șase”, a scris Péter Szijjártó.
Noul punct de trecere a frontierei va reduce cozile și va accelera trecerea frontierei dintre Ungaria și Ucraina, ceea ce va ușura foarte mult viața oamenilor, a adăugat ministrul ungar./vblanka/denisse

(MTI – 10 aprilie)