Întrevedere Volodimir Zelenski – președintele României: cei doi au discutat aspecte privind apărarea antiaeriană

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o întrevedere cu președintele României (la Vilnius). Cei au discutat o serie de aspecte privind apărarea antiaeriană și nu numai.
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski s-a întâlnit joi, 11 aprilie, cu președintele României, Klaus Iohannis. Între altele, cei doi lideri au examinat agresiunea rusă și lipsa sistemelor de apărare antiaeriană din Ucraina, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la canalul de Telegram al șefului statului ucrainean.
„În cadrul unei întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis, am discutat despre cooperarea în sectorul apărării. L-am informat despre atacul rusesc asupra Hidrocentralei Novodnistrovsk. Apărarea antiaeriană a Ucrainei trebuie consolidată pentru a crea un scut aerian sigur”, a declarat președintele Ucrainei.
Potrivit lui Zelenski, împreună cu Iohannis, a discutat despre activitatea coridorului de export Ucraina, România și Republica Moldova.
„Apreciem poziția României în problema tranzitului produselor agricole ucrainene. În contextul agresiunii ruse, tandemul Ucraina-România aduce o contribuție semnificativă în asigurarea securității alimentare globale”, a subliniat liderul Ucrainei. Reamintim că, zilele trecute, în cadrul summitului NATO România a cerut să se recurgă la „acțiuni ambițioase” pentru a sprijini Ucraina./vdraguta/dstanesc

(www.rbc.ua – 11 aprilie)