Apa din fluviul Tobol a crescut cu alţi 15 cm, în doar două ore, în regiunea Kurgan

Autorităţile din regiunea Kurgan prezic o creștere suplimentară a nivelului apei în fluviul Tobol. În regiunea Kurgan, apa din fluviul Tobol a crescut cu alţi 15 cm, în ultimele două ore. În zona Kurgan, apa din râul Tobol a crescut până la 646 cm, luni, până la ora 10:00 (ora Moscovei 8:00), adăugând alţi 15 cm, în ultimele două ore, a informat guvernul regiunii Kurgan. Nivelul apei crește și în așezările Ketovo, Temliakovo, Lapteva, Kriukovo, Sanatornaia și Baraba din districtul Ketovo.
‘În zona Ketov – plus 25 cm, în ultimele două ore, în zona așezărilor Kriukova și Sanatornaia – plus 30 cm, în ultimele 2 ore’, se specifică în comunicatul autorităţilor.
Guvernatorul Vadim Şumkov a avertizat anterior că, atunci când apa din fluviul Tobol din regiunea Kurgan va crește la șase metri, vor începe inundațiile pe malul drept al orașului. Pe 8 aprilie a fost introdusă starea de urgență în regiunea Kurgan, din cauza inundațiilor. Apogeul său în Kurgan a fost prezis pentru 14-15 aprilie./vdraguta/eradu

(www.interfax.ru – 15 aprilie)