Ungaria condamnă atacul iranian cu drone şi rachete asupra Israelului

Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că războaiele care au loc în lume nu pun în pericol pacea şi siguranţa familiilor ungare! – a scris premierul ungar Viktor Orbán, într-o postare publicată duminică seară, după şedinţa Consiliului de Apărare, pe pagina sa oficială de Facebook.
Premierul ungar a publicat şi un mesaj video, în care a spus că în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a întâmplat lucrul de care ne temeam: Iranul a atacat Israelul cu drone şi rachete.
„Condamnăm atacul. Cu toate acestea, atacul ameninţă să provoace un război interstatal care să cuprindă întregul Orient Mijlociu, iar acest lucru reprezintă o ameninţare, o ameninţare serioasă pentru întreaga lume, inclusiv pentru Ungaria”, a declarat Viktor Orbán.
Prim-ministrul ungar a adăugat că a convocat Consiliul de Apărare pentru a analiza securitatea naţională şi consecinţele economice pe care conflictul le are asupra Ungariei.
„I-am instruit pe ministrul ungar de interne şi pe şefii combaterii terorismului să garanteze siguranţa poporului ungar, cu toate mijloacele disponibile”, a precizat Viktor Orbán.
„Marţi voi călători la Bruxelles, unde împreună cu liderii europeni vom trece în revistă situaţia actuală de război. Trebuie să facem tot posibilul pentru ca războaiele care au loc în lume să nu pună în pericol pacea şi securitatea familiilor ungare!” – a declarat premierul ungar./vblanka/denisse

(MTI – 15 aprilie)