Meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică în toată ţara

Se strică vremea din acesată după-amiază. Meteorologii au emis cu puţin timp în urmă avertizări de diferite intensităţi până joi seară.

Reporter: Cristian Bâcâin – De la ora 14:00 va intra în vigoare o informare de instabilitate atmosferică în toată ţara. Fenomenul se va manifesta la început în regiunile vestice şi centrale, apoi şi în rest. Vor fi averse, trecător descărcări electrice şi izolat grindină şi vijelii, iar, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitaţile de apă vor fi local de 15-20 de litri pe metrul pătrat şi izolat de 30-40.

Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în toate zonele, iar de mâine, mai ales în sud-est, cu viteze între 45 şi 55 de kilometri pe oră, iar pe crestele montane de peste 70 de kilometri pe oră. Vremea se va răci semnificativ, iar de mâine după-amiază la peste 1.500 de metri vor fi lapoviţă şi ninsoare.

De la ora 15:00 va intra în vigoare un cod galben tot de instabilitate atmosferică, dar accentuată, valabil în Banat, sudul Crişanei, Transilvania şi în zonele montane. Sunt anunţate averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii şi grindină. Codul acesta va expira mâine la prânz./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 aprilie