Peste 75 de jurnaliști și experți în combaterea dezinformării din 19 țări participă la Symposium régional «L’Europe, les médias et les fausses informations», organizat la Universitatea din București

Peste 75 de jurnaliști și experți în combaterea dezinformării din 19 țări participă la Symposium régional «L’Europe, les médias et les fausses informations», organizat, în perioada 17 – 19 aprilie 2024, la Universitatea din București, de l’Union Internationale de la Presse Francophone (UPF) – Section roumaine. Evenimentul este realizat în parteneriat cu l’Institut français de Roumanie (IFRo), l’Ambassade de France en Roumanie, Ville de Paris (Primăria Parisului), Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București (FJSC), Ministerul Afacerilor Externe din România, l’Organisation Internationale de la Francophonie (OIF), l’Agence Universitaire de la Francophonie (AUF) pour l’Europe Centrale et Orientale, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie „Politehnica” din București.

La simpozion și-au anunțat prezența jurnaliști membri ai l’Union Internationale de la Presse Francophone (UPF) din țări precum Franța, Tunisia, Senegal, Camerun, Gabon, Elveția, Ungaria, Bulgaria, Armenia, Albania, Republica Moldova, România ș.a..

Accesul pentru public la lucrările simpozionului este liber și gratuit. Detalii despre program și locurile de desfășurare a meselor rotunde și atelierelor se găsesc aici.

Simpozionul face parte din seria de evenimente care marchează cea de-a 30-a aniversare a aderării României la Organizația Internațională a Francofoniei (OIF), anul trecut, în 2023.

Pentru mai multe detalii:

Bogdan Oprea, dr.

purtătorul de cuvânt al Universității din București

telefon: 0722 766 641

e-mail: bogdan.oprea@unibuc.ro

RADOR – 17 aprilie