Situația pacienților cu boli cronice este tot mai gravă (Cezar Irimia)

„Radiojurnal” – Realizator: Cătălin Gomboș – Situația pacienților cu boli cronice este tot mai gravă, atrage atenția președintele Alianței Pacienților Cronici din România, Cezar Irimia. Acesta a declarat pentru Radio Timișoara că mulți pacienți nu își permit medicamentele, renunțând pur și simplu la tratamente. În plus, pe lângă prețurile prohibitive, o altă problemă semnalată de medicii de familie este lipsa de pe piață a unor medicamente necesare bolilor cronice.
Cezar Irimia: Sunt boli conexe tuturor afecțiunilor cronice, care nu sunt decontate din programele naționale și toate tratamentele conexe tratamentului de bază pacientul plătește. Scumpirea medicamentelor și lipsa unora dintre ele face imposibilă viața unui pacient care se vede nevoit să se lase în voia sorții, voia bunului Dumnezeu. Mulți dintre ei renunță la tratament; cu alte cuvinte, renunță la viață.
Realizator: Cezar Irimia a mai spus că cei mai afectați de prețul medicamentelor sunt vârstnicii, de altfel și cei mai predispuși afecțiunilor medicale./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (19 aprilie)