Nutella împlinește 60 de ani

Şaizeci de ani de istorie închiși într-un borcan, Nutella a devenit un brand, nu numai un produs. Cei 60 de ani de Nutella celebrează geniul lui Michele Ferrero, care în 1964 a inventat crema de alune și ciocolată. Timp de decenii a fost o propunere aproape unică în comerț la scară largă, astăzi a devenit o categorie de produse cu drepturi depline.

La 20 aprilie 1964, primul borcan de Nutella ieșea din fabrica din Alba, în regiunea Piemonte. În acea zi, debuta inconfundabila cremă de gianduia, revoluționând piața cremelor tartinabile. Din acel moment, Nutella a cucerit papilele gustative ale milioane de oameni din intreaga lume. Numele „Nutella” provine din combinația cuvântului englezesc „nut” cu sufixul italian „-ella”, creând un nume atrăgător și captivant.
Succesul cremei Nutella a fost imediat: în 1965 a fost lansată în Germania, obținând un succes enorm, iar în anul următor a fost introdusă și în Franța.

Borcanele de sticlă de 250 ml, pentru formatul de 200 de grame de Nutella, sunt prezente în aproape toate familiile italiene, devenind obiecte de colecție caracterizate prin imagini multicolore. După golire, recipientele pot fi refolosite ca pahare de uz casnic.

Nutella este cea mai răspândită cremă tartinabilă din lume, iar conform OCDE reprezintă un exemplu de succes în economia globală, cu nouă fabrici distribuite în întreaga lume și ingrediente care provin din diferite părți ale planetei. Nutella este vândută în peste 160 de țări. Este folosită în principal ca acompaniament pentru pâine, biscuiți, deserturi și fructe, dar de-a lungul anilor au fost dezvoltate numeroase rețete, care o includ în prăjituri, produse de patiserie și clătite.

5 februarie a devenit Ziua Nutellei, când este sărbătorită în întreaga lume World Nutella Day. Aniversarea a fost stabilită în 2007 de un blogger american.
În 2021, cu ocazia World Nutella Day, pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a Ferrero, a fost emisă o monedă de argint de către Ministerul italian al Economiei și Finanțelor, inventată de Monetăria Statului, dedicată cremei Nutella și companiei Ferrero./oavram/rcostea

www.rainews.it – 20 aprilie